Το site μας είναι έτοιμο να σας ξεναγήσει σε απολαυστικές περιπλανήσεις καφέ.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Fair trade coffee

Πριν κάποια χρόνια, παρατηρήθηκε παγκόσμια, μια αύξηση της κατανάλωσης αλλά και της παραγωγής, κακής ποιότητας κόκκων καφέ. Με αυτή την αύξηση λοιπόν, μειώθηκε το κέρδος των ιδιοκτητών των φυτειών που είχαν ανώτερες ποιοτικά ποικιλίες καφέ.

 

Έτσι πολλές από αυτές τις φυτείες και παρότι ήταν οικογενειακές επιχειρήσεις για πάνω από 4 γενιές, έκλεισαν και πολλοί από τους εργάτες τους εγκατέλειψαν για πάντα την δουλειά τους.

Για να καταπολεμηθεί λοιπόν, αυτό το κίνημα, ενεργοποιήθηκε και ξεκίνησε το Fair Trade στον καφέ, που δεν είναι κάτι άλλο από την ουσιαστική εξασφάλιση του να παίρνεις ότι πληρώνεις και πως ένα μεγάλο μέρος από τα χρήματα αυτά, πηγαίνει στους εργάτες αυτών των φυτειών που φροντίζουν για την επίτευξη της όσο το δυνατόν ανώτερης ποιότητας καφέ.

 

Οπότε, όταν ακούτε από κάποια cafe ή από ορισμένες εταιρίες καφέ, ότι ο καφές τους είναι πιστοποιημένος ως Fair Trade, ενδιαφερθείτε και ασχοληθείτε λίγο παραπάνω, ψάχνωντας να δείτε αν είναι αλήθεια αυτό, γιατί δεν πρέπει να πλουτίζουν κάποιοι εις βάρος αυτών των παιδιών…