Το site μας είναι έτοιμο να σας ξεναγήσει σε απολαυστικές περιπλανήσεις καφέ.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η φύτευση του καφέ

Ας δούμε τώρα όσο πιο απλά μπορούμε, την φύτευση του καφέ, η οποία γίνεται με δυο μεθόδους.

Α) Με φύτευση πράσινων σπόρων

Η διαδικασία είναι η εξής: Επιλέγονται ώριμοι καρποί, αφαιρούνται προσεκτικά οι σπόροι, μουλιάζουν μετά σε νερό και όσοι επιπλέουν παραμερίζονται. Στην συνέχεια φυτεύονται σε καλής ποιότητας χώμα, ποτίζονται και καλύπτονται με πλατιά φύλλα. Τοποθετούνται σε φυσικά θερμοκήπια για την διατήρηση της υγρασίας και σε μερικές εβδομάδες βλαστάνουν. Μένουν για ένα χρόνο στο θερμοκήπιο ως νεαρά πλέον δενδρύλλια και έπειτα ξεκινάει η κανονική καλλιέργεια τους.

Β) Με φύτευση υγιών παρακλαδιών (Η οποία δίνει δέντρα καλύτερης ποιότητας)

Η διαδικασία εδώ έχει ως εξής: Επιλέγονται υγιή κλαδιά μήκους έως και 10 εκ. με ένα τουλάχιστον ζευγάρι φύλλων πάνω του. Κλαδεύονται προσεκτικά, μεταφυτεύονται και σε λίγες εβδομάδες εμφανίζονται τα πρώτα φύλλα. Για ένα χρόνο μεγαλώνουν σε θερμοκήπιο για να προστατευτούν από τις ευθύβολες ακτίνες του ηλίου και μετά ξεκινάει η κανονική καλλιέργεια τους.