Το site μας είναι έτοιμο να σας ξεναγήσει σε απολαυστικές περιπλανήσεις καφέ.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Coffee cupping

To Cupping είναι η τεχνική που χρησιμοποιείτε στην βιομηχανία του καφέ για να βρούμε τα χαρακτηριστικά της γεύσης μιας ποικιλίας ή και ενός χαρμανιού αν και στην δεύτερη περίπτωση το αποτέλεσμα φαίνεται καλύτερα στον τελικό τρόπο παρασκευής του καφέ.

 

Ο καφές που θα χρησιμοποιήσουμε είναι σχετικά χοντροκομμένος και με συγκεκριμένο τρόπο καβουρντίσματος. Βάζουμε 10 gr καφέ για κάθε 180 ml νερού σε θερμοκρασία 90ο – 95ο C και τον αφήνουμε να κάτσει για 5’ λεπτά. Κατόπιν δοκιμάζουμε με κουτάλι ψάχνοντας να βρούμε τα χαρακτηριστικά της γεύσης ενός καφέ και πιο συγκεκριμένα το άρωμα, την οσμή, την γεύση, το σώμα και η επίγευση.

Θέλει πολύ προπόνηση για να μπορέσουμε να εκπαιδεύσουμε την γλώσσα και την μύτη μας να ακούν και να βλέπουν!
Μην ξεχνάμε πάντα σε περιπτώσεις γευσιγνωσίας να έχουμε παρέα γιατί ο ένας συνήθως κρίνει λανθασμένα ή δεν βρίσκει αυτά που μπορούν να βρουν οι πολλοί.